Olen alkanut perehtymään ammattiyhdistyspolitiikkaan. Mitä enemmän siihen perehdyn, sitä enemmän ymmälläni olen monista asioissa. Olen innoissani lukenut työtaisteluista, mitä toverit ympäri Suomea paraikaa käyvät. On tärkeää nousta barrikadeille silloin, kun työnantaja ryhtyy ihan mahdottomaksi.

Ikävissäni olen ollut siitä, etten ole lukenut juttuja solidaarisuuslakoista tai muista mielenilmauksista. Nukkuvatko muut liitot ja ovatko liitot todella niin yksin taistelussaan? Missä on esim. JHL:n tai Metallin tuki Finnairin matkatavarahenkilöstön työtaistelulle tai DNA:n työntekijöiden ”laittomille” lakoille? Toimihenkilöunioni on tähän mennessä saanut 140 000 € edestä sakkoja, joten eikö voitaisi edes ääneen sanoa, että yrittäkää jaksaa toverit, periksi ei anneta.

Luulisi jokaista liittoa kiinnostavan se, että joku yrittää vaihtaa työehtosopimukset huonompaan tai että työntekijöitä ulkoistetaan. Kun joku onnistuu siinä jossain, niin trendi leviää aivan varmasti ja joskus se osuu omalle kohdalle.

Kaikkien maiden proletaarit liittykää yhteen!