Viime kuussa (helmikuu) YLE julkaisi jutun, missä kerrottiin pääministerin esikunnan pestanneen McKinsey & Companyn auttamaan hallitusohjelman teossa. Olenko minä ainut, jonka mielestä uutinen ei ole pelkästään outo vaan myös hälyttävä? Luulin, että meillä päättävät poliitikot (taustaorganisaatioineen) eivätkä konsultit tämän maan kohtalosta. Vyörytetäänkö myös vastuu poliitikoilta konsulteille?

Nykyiselle hallitukselle on ollut ominaista työryhmien asettaminen ja strategioiden tekeminen omaa poliittista agendansa tukemiseksi. Työryhmät strategioissaan esittävät, että kyseinen poliittinen agenda on ainoa oikea tapa toimia ja muuta vaihtoehtoa ei ole. Aina on vaihtoehto. Yksi älyttömimmistä strategioista on Suomen kouluvienninstrategia, missä koulutuksesta tehdään kauppatavaraa (http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Koulutus/artikkelit/koulutusvienti/liitteet/koulutusvientistrategia.pdf).

Elämme maailmassa, missä ihmisten perustarpeet ovat vain kauppatavaraa ja raha on Ukko ylijumala. Sen sijaan, että hallituksemme taistelisi kyseistä kehitystä vastaan, näin taistellen oikeudenmukaisemman maailman puolesta missä ihmisillä olisi hyvä olla, kumartaa se kapitalismin jumalaa pylly pystyssä. Hallituksemme ajaa harvan etua usean kustannuksella. Ja kun sillä ei itsellä riitä tarpeeksi pokkaa esittämään uusia kurjistuksia, kutsutaan paikalle konsultit. Heille sentään maksetaan siitä, että he kusettavat ihmisiä. Joku inhottavamielinen voisi sanoa samaa politiikoista.