Mielipiteeni siitä ettei Suomessa harjoiteta demokratiaa vahvistuu, mitä useamman tiedostavan ihmisen kanssa puhun.Suomessa demokratiavaje lähtee jo ruohonjuuri tasolta. Kansalaiset eivät tunne omia oikeuksiaan tai eivät osaa niitä vaatia. Ylhäältä tuleviin määräyksiin suostutaan hamasta purren, mutta suostutaan kummikin. Ei tulisi kuuloonkaan että sanottaisiin EI.

Sama demokratia näkyy myös kunnanvaltuustoissamme ja eduskunnassa. Kunnissa kunnanhallitus päättää miten asiat hoidetaan ja eduskunnassa hallitus. Kummallakin näistä hallituksista on loppupeleissä hyvin suuri määrä valtaa verrattuna siihen, kuinka vähissä käsissä tuo valta siellä on. Joissakin kunnissa kunnanhallitus on vielä toistaiseksi pysynyt niin demokraattisena kuin se pystyy. Asiat sovitaan oikeasti yhdessä ja kunnanvaltuusto toimii kumileimasimena.

Eduskunnassa asiat ovat paljon pahemmin. Viime kaudella keskusta ja demarit päättävät miten asiat hoidetaan ja tällä kaudella keskusta ja kokoomus. Tahallani en ole huomioinut tässä Ruotsalaisia tai Vihreitä, koska eihän heillä siellä OIKEASTI ole mitään merkitystä. Oppositio voi räksyttää ja tehdä niin monta välikysymystä kuin haluaa, mutta hallitus ei kaadu, ellei se itse kaada itseään. Todellinen valta on karannut eduskunnalta hallitukselle, eikä hallituksella ole mitään ongelmaa lisätä omaa valtaansa.

Suomalaisten tulisi ottaa mallia ranskalaisista, jotka lähtevät barrikaadeille, kun heitä poljetaan, oli kyseessä iso tai pieni asia. Ei ole olemassa niin pientä asiaa, minkä vuoksi ei tulisi nuosta vastarintaan.

Kysymys ei ole siitä kuinka monta sutta meillä on yhteiskunnassamme, kaupunginvaltuustoissamme tai eduskunnassamme, vaan siitä kuinka monta lammasta siellä on.

Oletko sinä susi vai lammas?

Vastarinta on luvallista, jopa suotavaa.