Luin tällä viikolla bussissa istuessani Sara-nimistä naistenlehteä. Lehdessä oli juttu tahattomasti lapsettomasta pariskunnasta. En lukenut itse juttua, koska jo ingressi ja isolla painetut kommentit saivat vereni kiuhumaan. Se toi myös mieleeni Satakunnan Kansassa olleen mielipidekirjoituksen, jossa pohdittiin sitä, kuka hoitaa ne ihmiset vanhoina, jotka eivät hanki lapsia. No ne samat ihmiset, jotka hoitavat niitä vanhuksia, joilla on lapsia! Suurin osa meistä kumminkin päätyy vanhainkotiin oli meillä lapsia tai ei.

En ymmärrä sitä miksi ihmisistä, jotka eivät halua lapsia, tehdään pahoja ja itsekkäitä. Minusta niin lapsen hankkiminen kun hankkimatta jättäminen on itsekäs teko. Ja eikö ole parempi, että jos et halua lapsia, niin et myöskään hanki niitä? Ja eikö olisi myös eettisesti kannattavanpaa ennemmin adoptoida lapsi, kuin synnyttää itse. Kyllä niitä ei haluttuja lapsia tässä maailmassa riittää. En ole ikinä ymmärtänyt puhetta omasta verestä ja lihasta, tai siitä kuinka ei voi rakastaa lasta ellei sitä ole itse synnyttänyt. Eihän miehetkään synnytä. Rakastavatko isät sitten lapsiaan jotenkin vähemmän?

Toisaalta raskaaksi tuleminen ja lapsen synnyttäminen on helpompi prosessi, kuin adoptio ja sen voi tehdä kuka vain. Adoptiossa on kumminkin aika korkeat kriteerit. Jos raskaaksi tulemiseen asetettaisiin samat kriteerit kuin adoptioon, niin meillä taitaisi olla paljon vähän äitejä ja isiä.

Itse en aio hankkia lapsia (ellen sitten joskus menetä järkeäni ja adoptoi), mutta en myöskään tuputa ajatustani muille. Joten olisi kiva jos myös ne joiden mielestä lapset ovat elämän suola, pitäisivät päänsä kiinni kaltaisteni ihmisten seurassa.

Ja ei, minulla ei ole aukkoa elämässäni, mikä tarvitsee täyttää ja kyllä, olen kokonainen nainen ilman niitä lapsiakin. En tarvitse lasta siihen että voisin kokea elmäni täysinäiseksi tai päästä paremmin sinuiksi naisellisuuteni kanssa. Itse asiassa kokisin tilanteen pelottavaksi, jos asia näin olisi.

Ja lopuksi minulla ei ole muuta sanottavaa, kuin lastenrattaat ja kirpputorit- Voi vittu! (Kaikki lapsettomat varmasti tietävät mitä tarkoitan.)