Maailmassa on tällä hetkellä enemmän aseita kuin koskaan. Aseteollisuus ja aseiden pimeä kauppa kukoistaa. Pelkästään Euroopassa on n.1000 ydinkärkeä ja kalustoa kärkien käyttöä varten niin paljon, ettei niitä jakseta laskea. Ihmishenki ei ole arvossaan. Aikamme ei ole suotuisa pasifismille.

USA on tuonut Eurooppaan omia ydinaseitaan ja antanut yhteiskäyttöoikeuden osalle Euroopan Nato-maista, näitä ovat mm. Saksa, Hollanti ja Belgia. Kyseinen toiminta rikkoo ydinsulkusopimusta. Sopimus on voimassa myös sodan aikana. Jos Suomi liittyisi Naton, olisi mitä todennäköisintä, että vaikka meille ei tuotaisi itse ydinkärkiä, tuotaisiin maamme kamaralle laukaisualustoja. Tämä asettaa Suomen ja sen kansan yhä suurempaan vaaraan. Se myös romuttaa ajatusta Suomesta, joka tarttuu aseisiin vain puolustaakseen itseään tai turvatessaan rauhaa kriisialueilla.

Suomen tulisi sitoutua ajatukseen, että vuonna 2020 koko maailma on ydinaseeton. Suomen tulisi sitoutua myös siihen, että se alkaa solmia alueellisia sopimuksia alueittensa ydinaseettomuuden varmistamiseksi. Samoin puheet Naton liittymisestä voitaisiin unohtaa. Ainakin meidän kotimme Sörnäisissä on sekä ydinase- että Nato-vapaavyöhyke.  Me sanomme ei sekä ydinaseille että Natolle.

Ainoa tapa rakentaa rauhaa on eriarvoisuuden, köyhyyden ja riiston karsiminen maailmasta. Uusia aseistariisuntaehdotuksia tulee tukea ja samalla kieltää joukkotuhoaseet. Muutos on mahdollinen, mutta siihen tarvitaan rohkeaa poliittista johtajuutta ja todellisia toimia, ei vain juhlapuheita.