Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner on ilmoittanut harkitsevansa eroa, jos Ylen TV2:n Silminnäkijä-ohjelmassa on toimittu väärin. Samaa vastuunottoa on näköjään turha odottaa maamme poliittiselta johdolta, joka on hävittänyt lopunkin uskon demokratiaan omilla vaalirahasotkuillaan.

Jungerin jatko Yleisradion johdossa on muutenkin vaakalaudalla, sillä Ylen hallintoneuvoston porvarijäsenet vastustavat sosiaalidemokraatin uudelleenvalintaa. Uudeksi johtajaksi halutaan poliittisesti "sitoutumaton" henkilö.
 
Hesarin yleisöosastolla (2.10.2009) Perttu Mäki-Petäjä totesi osuvasti: "Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli vaatii Ylen toimitusjohtajan eroa, mikäli Ylen Silminnäkijä-ohjelman väitteet pääministerin saamasta puutavarasta ovat perättömiä (HS 30. 9.).
Kallin vaatimus vaikuttaa kovin erikoiselta, kun yleisesti on tiedossa, ettei Mikael Jungner vastaa Ylen ajankohtaisohjelmien sisällöstä sen enempää kuin vaikkapa Kimmo Sasi (Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja), jonka eroa ei ole vaadittu. "