Suora lainaus Ympäristölehden 8/2007 artikkelista: Tuulenkesyttäjät pystyttävät jättiläisiä:

"Nykyisin esimerkiksi Tanskassa sähkönkulutuksesta noin 20 prosenttia tuotetaan tuulivoimalla. Espanjassa ja Saksassa tuulivoiman osuus on noin 10 prosenttia, Suomessa vain 0,2 prosenttia. Suomessa tuulivoimaloita on 106 ja niiden teho on yhteensä 107 megawattia. Saksassa tuulivoima-ala työllistää 70 000, Tanskassa 20 000, mutta Suomessa vain 2000 henkeä.

Oululaisen Winwindin valmistamien myllyjen kotimaisuusaste on 80 prosenttia. Yhtiön yli 40 miljoonan euron liikevaihdosta suurin osa tulee viennistä.

VTT:n tutkijoiden ja alan toimijoiden mukaan tuulivoiman kotimarkkinoiden kasvu voisi tuoda Suomeen 20 000 uutta työpaikkaa ja 1,4 miljardin euron vuotuiset vientitulot vuoteen 220 mennessä. Tänään alan liikevaihto on 4000 miljoonaa euroa, joten kasvunäkymät ovat valoisat. Vuonna 2020 suomen sähkönkulutuksesta olisi mahdollista tuottaa jopa 10 prosenttia tuulivoimalla."

Ja jotkut vielä viitsii väittää, ettei tuulivoima kannata, eikä se tuo työpaikkoja. Kannattaisikohan tarkistaa faktat kuntoon?

On myös väitetty ettei Suomessa tuule tarpeeksi. Olen asunut 2 rannikkokaupungissa (jos Pori lasketaan rannikko kaupungiksi), niin voin sanoa että niissä tulee aina ja ihan V*tusti! Ja meillähän tuota rantaa ei paljoa ole, eipä.

Tehkääpä kaikki päivän hyvä työ ja vaihtakaa sähkösopimuksenne ekologisesti kestäviksi.

Luonto kiittää luonnon ystävää!